Team

Rijk-Jan Pleijter

Ik ben eind 1995 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. De eerste 3 jaar heb ik als dierenarts gewerkt bij Dierenkliniek Ridderkerk. Hierna heb ik mij, na eerst nog een jaar op de Veluwe in Nunspeet gewerkt te hebben vanaf april 2000 als dierenarts definitief gevestigd in Noord-Brabant. Na een arbeidsperiode bij Dierenartsenpraktijk Moergestel ben ik vanaf 1 april 2009 actief als erkend paardendierenarts in het paardenteam van Dier-N-artsen. Naast het eerstelijns werk gaat mijn interesse uit naar gynaecologie (embryotransplantatie/diepvries KI) en orthopedie. Sinds 2011 ben ik ook werkzaam bij KNHS als teamveterinair voor diverse disciplines.

Naast mijn werk als dierenarts houd ik mij samen met mijn broer ook bezig met de fokkerij van paarden. Ieder jaar worden 6 tot 8 foktechnisch interessante merries geïnsemineerd en vol verwachting kijken we elke keer weer uit naar de veulens die het jaar daarop geboren gaan worden. Verder hobby's zijn muziek en sport.

Ik ben woonachtig in het buitengebied van Kaatsheuvel samen met mijn vrouw Miyuki en onze dochters Finette en Fabienne. Naast een aantal paarden die bij ons gestald zijn hebben wij hier ook gezelschap van onze katten Rudolf, Pieter, Roosje, Oliver en hond Kikky. 

Peter van der Ven

Op 1 Januari 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Van januari 2005 tot maart 2007 was Dierenzorggroep Lek & Linge in Hoornaar mijn werkgever. Hier heb ik o.a. de paardentak mee opgezet en uitgebreid. Na ruim 2 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en verdieping van het vak. Sinds 1 maart 2007 ben ik in dienst bij Dier-N-artsen. Tijdens mijn werkzaamheden behandel ik uitsluitend paarden waardoor ik me volledig kan richten op 1 vakgebied. Orthopedie, hals- en rugproblemen, beeldvorming, chirurgie en gebitsbehandelingen hebben mijn grootste voorkeur binnen de diergeneeskunde. Daarnaast ben ik Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden waardoor ik PROK foto's mag maken voor het KWPN en rechtstreeks voor verzekeringen mag keuren.

Susan Arts

Ik ben geboren in 1981 in Nederasselt, een klein dorpje aan de Maas onder de rook van Nijmegen. In februari 2006 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Na een aantal omzwervingen ben ik neergestreken in het Brabantse land en sinds 1 januari 2014 werk ik als paardendierenarts bij Dier-N-artsen. Naast het algemene eerstelijns werk gaat mijn interesse uit naar de voortplanting, de veulenzorg en de interne geneeskunde van het paard.

Martine Noordermeer

Ik ben geboren en getogen en nog steeds woonachtig in Hilvarenbeek. Op 4 juli 2014 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Gent, afstudeerrichting Paard. Na een korte, maar intensieve inwerkperiode ben ik op 1 september 2014 bij Dier-N-Artsen als paardenarts in dienst gekomen. Naast mijn werk bij Dier-N-artsen werk ik nog 2 dagen per week bij training- en africhtingstal van Hoof in Biest Houtakker.

Liesbeth de Kroon

In juli 2002 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met afstudeerrichting Paard. In augustus 2002 ben ik als dierenarts begonnen bij Dierenkliniek de Baronie in Prinsenbeek. Ik hield me daar voornamelijk bezig met de behandeling van paarden. Sinds 2003 ben ik erkend paardendierenarts. In de eerste helft van 2008 deed de mogelijkheid zich voor om me als zelfstandig paardendierenarts af te splitsen van DK de Baronie. Sinds 1 juni 2008 ben ik gestart met de mobiele paardenpraktijk onder de naam Paardenpraktijk De Kroon. Naast het eerstelijns werk gaat mijn interesse uit naar de gynaecologie en embryotransplantatie.

Petra de Jong

Begin juli 2014 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht met als master Gezondheidszorg Paard. Vanaf 1 oktober ben ik als dierenarts begonnen bij Paardenpraktijk de Kroon. Naast het algemene eerstelijns werk gaat mijn interesse uit naar de gynaecologie, orthopedie en tandheelkunde.